Όλα τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΒΕΕ - ΖΥΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ καλύπτουν τους Ευρωπαϊκούς & Διεθνείς Κανονισμούς ζύγισης
(OIML, CE, Εγκρίσεις Τύπου, ΕΝ).

1937 – 2017: 80 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το 1937 αποτελεί τη χρονιά ορόσημο για την εταιρία ΑΛΕΞΙΟΥ, όταν ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανικής ζύγισης, με την κατασκευή μηχανικών ζυγών. Το 1985, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, εξελίσσεται στη σημερινή της μορφή σε ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΒΕΕ, μεταφέροντας την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία, έχοντας πλήρη γνώση των αναγκών και τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της Ελληνικής Αγοράς.
Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας μας, που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Μάνδρας, πραγματοποιούμε όλη την παραγωγική διαδικασία από τη μελέτη, σχεδίαση κατασκευή και τεχνική υποστήριξη των ζυγιστικών μηχανών, ανταλλακτικών καθώς και προτύπων σταθμών.
Διαθέτοντας Τμήμα Παραγωγής και Τμήμα Ηλεκτρονικού Εργαστηρίου, κατασκευάζουμε τόσο τα μηχανικά όσο και τα ηλεκτρονικά τμήματα των ζυγιστικών μηχανών που προσφέρουμε. Επίσης το Εργαστήριο Διακρίβωσης Μάζας προσφέρει ένα πλήρες πακέτο κάλυψης σχετικά με διακριβώσεις σε πρότυπα βάρη και ζυγιστικές μηχανές. Το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, αφού αποτελεί τη μοναδική ίσως εξαίρεση στην Ελληνική αγορά.
Με χαρακτηριστικά όπως κύρος, υπευθυνότητα και ευελιξία ως κατασκευαστές έχουμε το πλεονέκτημα να προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας ένα πλήρες πακέτο κάλυψης από την πρώτη στιγμή επικοινωνίας για προσφορά μέχρι και την τεχνική υποστήριξη την οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Η αξιόλογη πελατεία μας, οι εξαγωγές των προϊόντων μας σε Αίγυπτο, Συρία, Λίβανο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, F.Y.R.O.M., και η αναγνώρισή τους στο Διεθνή Χώρο είναι οι καλύτερες συστάσεις μας και καταξιώνουν την αξιοπιστία και την συνέπεια του εργοστασίου μας.
Οι ζυγιστικές μας μηχανές και αυτοματισμοί, βρίσκουν εφαρμογή και λειτουργούν σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους. Eπεμβαίνουν και αυτοματοποιούν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ενός εργοστασίου π.χ. την ανάμιξη – διακίνηση των πρώτων υλών, τη ζύγιση και συσκευασία των παραγόμενων προϊόντων και την πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ή συνολικού ελέγχου του βάρους αυτών.
Ταυτόχρονα είναι δυνατή, μέσω Η/Υ ή του ηλεκτρονικού ζυγιστηρίου, η παρακολούθηση και ο έλεγχος ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας και η τήρηση στατιστικών στοιχείων, που μπορούν να αφορούν την κατανάλωση πρώτων υλών αλλά και την παραγωγή ανά προϊόν, σε επιθυμητά χρονικά διαστήματα.
Το Ηλεκτρονικό Τμήμα του εργοστασίου μας, υποστηρίζει τις Ζυγιστικές Μηχανές & Αυτοματισμούς με λογισμικά προγράμματα (SOFTWARE) προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησής σας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ΚΤΕΟ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, MOTOR OIL A.E., ΤΙΤΑΝ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ Α.Ε., ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., AMSTEL A.E., ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., Οργανισμοί Λιμένος & Λιμενικά Ταμεία σε όλη την Ελλάδα, Αγροτικοί & Ελαιουργικοί Συνεταιρισμοί σε όλη τη Χώρα, Κοινοπραξίες όπως ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Νομαρχίες όλης της Χώρας.

  • Προσεκτικός σχεδιασμός του προϊόντος στο Τμήμα Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

  • Ποιότητα Κατασκευής στο Τμήμα Παραγωγής

  • Σύγχρονος εξοπλισμός που συνοδεύει το προϊόν και παρέχεται από το Ηλεκτρονικό Τμήμα

  • Συνεχής παρακολούθηση του προϊόντος και μετά την εγκατάσταση παρέχοντας συνεχή και άμεση Τεχνική Υποστήριξη (service)

  • Εγγύηση καλής λειτουργίας και καλής τεχνικής εκτέλεσης